mandag den 25. april 2011

22.4. - 25.4: San Franciscos Market Street, sporvogne, SF Giants og Fishermans Wharf.


"..oh, it's such a perfect day.."
Lou Reed.

Sporvognen holder på Market Street, stoppestedet hedder Gough/Haight, og Lene og jeg står og venter for at hoppe på. Det sker og vi kører til Westfield Mall, hvor vi lidt senere møder Astrid og Helle, der sidder i lænestolene foran The Bodyshop, efter at have shoppet. Solen skinner udenfor bygningen, vejret er strålende, det blæser og Helle vil gerne se vandet (Stillehavet og San Francisco bugten) - så vi er hurtige ude af bygningen, af rulletrapper der snor sig nedefter, og ude på gaden igen. Vi krydser Market Street, og stiller os en meget lang kø foran Cable Cars, sludrer og er alle glæde. Gensynet er godt, livligt og livsbekræftende, og resten af dagen flyder nærmest af sig selv.



Vi venter, og venter - og alligevel flyver ventetiden afsted. Og lige pludselig er det tid til at stige på sporvognen, der langsomt og sikkert fører os gennem gader, op af bakke og ned af bakke.





Det er en smuk tur, og sporvognen er åben, så lyset og gadens lyde, lugte og bevægelser rammer rent ind.








Vi kører gennem forskellige kvarterer: de store hoteller med prominente gæster, langs Chinatown, med små forretninger, renserier, food stores, grillbarer, og ind imellem udsyn der rækker langt ud i bugten.




Når sporvognene møder hinanden, jubler passagererne og hilser hinanden med råb og glæde.




Vi ender nede ved vandet, Fishermans Wharf, Pier 39, ser søløverne, taler om bugten og Alcatraz, Golden Gate Bridge, spiser Jelly Beans - Helle deler gavmildt sin Corndog med os andre, spiser is, driver rundt og deler erfaringerne fra det USA vi hver især har mødt og været i, mens vi køber hundestrømper, t-shirts, Giants-mesterskabsjakker og tygger Jelly Beans.





Vi taler også om alle de gode ting vi oplevede ved lørdagens BBQ-selskab - derfor skal der også være et billede af Kieren og Astrid, BW og Helle.
Tak til Kieren og BW for stor venlighed, imødekommenhed og smukt værtskab.











Her slutter bloggen lige foreløbig - for jeres udsendte vil skrive mere de næste dage.
Kærlig hilsen
Torsten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar