mandag den 11. april 2011

Farvel til Grand Canyon, lørdag d. 9.4 - henover Colorado Plateauet, indianere, og Zion National Park - lørdag 9.4 til mandag 11.4.




Søndag aften, 21:45, Zion Logde.
Alt er roligt her, aftenstille, og ingen lyde af den slags man har i baggrunden, og gennem hele natten, hvis man overnatter på et motel, ved en større vej. Vi bor på Zion Logde, et gammelt hotel, der ligger inde i en canyon, langs Virgin-floden. Vi er omgivet af lodrette klippevægge, flere hundrede meter høje, rød Navaho-sandsten, og en flod, der strømmer gennem canyonen - med mere vand lige nu på grund af de store snefald på hele Coloradoplateauet.




Her er meget smukt, og det er en fantastisk oplevelse at være omgivet af så voldsom og smuk natur - lige uden for hoveddøren, eller som udsigt fra altanen. Solen har skinnet hele dagen, så sneen på tagene smelter, og alt løber og risler.

Det har været dramatiske dage, hvor vores ferieplanlægning reelt er blevet ramt af Kongressens og Senatets uenigheder om den kommende finanslov. Budgetforhandlingerne har stået på i flere måneder, og var indtil fredag aften uløste. Skulle man skære i 'social service' eller ej?
Havde de ikke fundet en midlertidig løsning var (blandt andet) alle nationalparkerne blevet lukket indtil videre, hvorefter vores reservationer i Zion National Park og Bryce National Park ville være ubrugelige. Samtidig med at vi fulgte ivrigt med i nyhedsudsendelserne på tv var receptionen på Maswik Lodge i Grand Canyon usikre på om vejene væk fra parken ville være lukket, ligesom de var ret sikre på at vi ikke kunne nå frem til Zion i løbet af lørdagen - på grund af det voldsomme snevejr.




På vej hen til en snedækket bil, lørdag morgen, Grand Canyon.




Tingene faldt på plads: senat og kongres finder en midlertidig løsning frem til 14.4., vejen væk fra Grand Canyon bliver åbnet lørdag formiddag, og en lokal tankbestyrer i Kanab fortæller os at vi uden problemer kan køre direkte til Zion. Vejret klarer op lørdag formiddag, og vi har en utrolig smuk tur gennem landskaberne af ensomme veje, med store vidder og sneklædte bjerge til alle sider.




Solskin afløser snevejr, vi møder de første indianere på vores roadtrip, vejene er tørre og egnet til god hastighed - og det føles godt at være sent fremme i Zion, som på kort tid viser sig som et utroligt smukt bjerglandskab.

Den smukke natur får alt til at falde på plads, og vi glæder os til de kommende dage i Bryce National Park. Mere natur, gåture, klipper og bjerge, smukt lys og et forår der er i fuldt flor.

Jeres udsendte & med kærlig hilsen, Torsten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar